Rekordafkast til PFA's kunder på 25,4 mia. kr.

Første halvår i 2014 blev historisk godt for kunderne i landets største kommercielle pensionsselskab PFA. Det samlede afkast blev på over 23 mia. kr. Og udviklingen er siden fortsat, så afkastet til dato er på 25,4 mia. kr.

PFA’s koncernchef Henrik Heideby glæder sig i den grad på kundernes vegne.

”Aldrig før har vi hentet så mange penge hjem til kunderne. Og PFA er sat i verden for at sikre kunderne en god økonomi, når de går på pension. I et pensionsmarked, som er præget af hård konkurrence, er det derfor fantastisk dejligt at kunne fortælle, at vi har slået ny rekord, når det handler om at sikre kunderne det største afkast,” siger Henrik Heideby.

Han glæder sig samtidig over, at de solide afkast til kunderne er skabt indenfor alle de forskellige pensionsprodukter.

”Uanset om kunderne har et markedsrenteprodukt eller et gennemsnitsrenteprodukt, så leverer PFA leverer et afkast, som er blandt markedets absolut bedste,” siger Henrik Heideby.

For kunder med markedsrente har afkastet til dato i pct. været på mellem 5,9 pct. og 7,7 pct. afhængig af, hvilken risikoprofil kunden har valgt. Afkastet til kunder med gennemsnitsrente har i samme periode været på 9 pct. i gennemsnit.

Henrik Heideby fortæller, at de høje afkast er nået ved, at PFA på en række fronter har set rigtig i forhold til investeringsstrategien.

Han peger på, at PFA’s aktieafkast har været på ca. 9,5 pct. i første halvår. Det er trukket op af et stærkt dansk aktiemarked, som steg over 20 pct. i årets første seks måneder.

”Samtidig har vi også haft en rigtig positiv udvikling i vores alternative investeringer, som har givet et tocifret afkast i årets første halvår. Også PFA’s ejendomsinvesteringer har haft et fint første halvår med et afkast i niveauet 4,3 pct.,” siger Henrik Heideby.

Det samme gælder obligationsbeholdningen, som ligeledes har sikret kunderne et godt afkast.
”Vi har opnået et solidt afkast på cirka 5 pct. på vores obligationer. Det er i høj grad trukket op af de udenlandske obligationer, hvor porteføljen har en samlet værdi på godt 100 mia. kr. De udenlandske obligationer er primært trukket op af eksponeringen til emerging markets samt af god performance i de underliggende porteføljer, som har leveret et afkast tæt på 7 pct. i årets første halvår,” forklarer Henrik Heideby.

PFA koncernchef fortæller samtidig, at der venter kunderne yderligere penge på kontoen.
”PFA’s særlige struktur med KundeKapital betyder at 97 pct. af indtægterne går tilbage til kunderne. I PFA er der nemlig ingen aktionærer, der skal have en stor bid af kagen, så vi giver kunderne størstedelen af PFA’s overskud tilbage, når året er omme. Derfor har vi allerede i 2014 lovet kunderne 20 pct. i rente af deres særlige KundeKapital. Så samlet set ser 2014 ud til at blive et rigtigt godt år at være PFA-kunde,” siger Henrik Heideby.