Markedskommentar: PFA roser Mærsk for aktietilbagekøb

A.P. Møller-Mærsk viser muskler med dagens regnskab. Især nyheden om, at Mærsk vil købe for 5,6 mia. kr. af selskabets egne aktier og dermed sende pengene tilbage til investorerne er værd at glæde sig over. Sådan lyder det fra direktør i PFA Kapitalforvaltning Jesper Langmack.

”Det er bestemt positivt, at Mærsk har valgt at lancere det her aktietilbagekøbsprogram. Det er et godt signal om, at ledelsen i Mærsk hele tiden søger at skabe mest mulig værdi for aktionærerne,” siger Jesper Langmack.

Tidligere har Mærsk valgt at geninvestere selskabets overskydende kapital. Men Jesper Langmack fortæller, at Mærsk i denne omgang har vurderet, at pengene gør mest nytte i lommerne på aktionærerne. Han vil dog ikke blive skuffet, hvis Mærsk på et senere tidspunkt igen vender tilbage til strategien med at investere fremfor at sende penge tilbage til aktionærerne.

”Pengene skal naturligvis bruges der, hvor de gør mest nytte. Så hvis det fremadrettet viser sig, at det bedre kan betale sig at investere fremfor at købe aktier tilbage, så vil vi naturligvis støtte op om det,” siger Jesper Langmack.

Udover nyheden om, at Mærsk vil købe en del af sine aktier tilbage bød dagens regnskab også på en opjustering af forventninger til årsresultatet med omkring 25 mia. kr. Her hæfter Jesper Langmack sig især ved de gode resultater i Mærsks containerforretning, Maersk Line, der er lykkedes med at sænke omkostningerne på fragten med containere.

”Det er imponerende, at man kan blive ved med at sænke omkostningerne i Maersk Line. I et marked hvor du ikke selv er herre over de rater, du kan få ind, er det eneste, du kan gøre noget ved, omkostningerne, og der har Maersk Line virkelig været effektive over en længere periode,” siger Jesper Langmack.

PFA er den største danske aktionær i Mærsk med en investering på omkring 2,5 mia. kr.