Markedskommentar: PFA-Kunder tjener 2 mia på danske aktier

PFA Pensions investeringer i danske aktier er steget med rekordfart i årets første halvår, og det har givet et afkast på hele 21 pct. Det svarer til en gevinst på over 2 mia. kr. for PFA’s kunder.

Det fortæller direktør i PFA Asset Management Jesper Langmack.

"Det har været et rigtig fint første halvår for vores investeringer i danske aktier, og det har især været drevet af vores investeringer i en række større selskaber som Novo Nordisk, Danske Bank og Coloplast," siger Jesper Langmack.

Dermed skiller det danske aktiemarked sig positivt ud fra andre europæiske aktier, der i snit kun er steget med 6 pct. i samme periode.

Særligt de kunder, der har placeret deres opsparing i markedsrenteproduktet PFA Plus har nydt godt af afkastet. Her har PFA øget andelen af danske aktier, så der nu i PFA Plus Profil D, der har den højeste risiko, er 18 pct. danske aktier mod 8 pct. i starten af 2013.

”Det gjorde vi, fordi vi netop vurderede, at der var et stort afkastpotentiale i en række af de største danske selskaber,” siger Jesper Langmack.

Med resultatet for de første seks måneder har PFA nu danske aktier for samlet 15 mia. kr. Og Jesper Langmack regner også med, at man i årets sidste seks måneder vil se stigninger på det danske aktiemarked. Det bliver dog ikke i samme tempo.

”Vi tror, at der stadig er et fornuftigt potentiale i danske aktier, men det bliver ikke i samme størrelsesorden som i første halvår. Vi vurderer, at afkastet bliver etcifret på de danske aktier i andet halvår,” forklarer han.