Markedskommentar: Draghi varmer op til rentesænkning

Centralbankchef Mario Draghi valgte endnu en gang at sidde på hænderne og ændrede ikke på renten på dagens møde i Den europæiske centralbank (ECB). Dog lagde Draghi op til en rentesænkning allerede på næste møde. Det fortæller seniorstrateg i PFA Pension, Witold Bahrke.

”Dagens melding køber ECB tid. Centralbankchef Draghi understreger dog, at man er klar til handling på mødet i juni, men man afventer centralbankens nye inflationsprognose, som udgives i ved næste møde. Vores forventning om, at ECB lemper pengepolitikken på juni-mødet blev således bekræftet.” siger Witold Bahrke.

Eurozonen lider for tiden under meget lav inflation, som risikerer at udvikle sig til en periode, hvor priserne direkte falder - såkaldt deflation.

”ECB er ikke tryg ved den lave inflation og en bomstærk valuta. Men som Draghi sagde på pressemødet, så er ECB komfortabelt med at holde den pengepolitiske værktøjskasse lukket til næste møde,” siger Witold Bahrke.

Og seniorstrategen mener, at der skal en mærkbar stigning i inflationen til i løbet af den næste måned, hvis centralbanken ikke skal nedrevidere sine inflationsforventninger.

”Banen er dermed kridtet op til yderligere rentenedsættelser i juni, inklusive en negativ indskudsrente som en slags strafrente for banker, der sender penge tilbage til centralbanken,” siger han.

Og senere hen kan der ifølge Witold Bahrke blive tale om endnu stærkere værktøjer.

”Ikke nok med det, så er centralbanksmedlemmerne også klar til at bruge ukonventionelle pengepolitiske tiltag om nødvendigt. Døren til kvantitative lempelser, populært kaldet seddelpressen, står dermed stadig på vid gab i Frankfurt,” siger han.