PFA inviterede virksomheder til mindfulness på ARoS

Chris Norre fortalte deltagerne om at være i nuet gennem mindfulness-øvelser.

Tirsdag den 4. oktober fik 40 virksomhedschefer en lidt anderledes oplevelse. I stedet for regneark, analysemodeller og computerskærme var det mental træning og vejrtrækningsøvelser, der stod på programmet.

PFA havde nemlig inviteret til formiddag med fokus på mindfulness og søvn på kunstmuseet ARoS i Aarhus. Formiddagen bød på oplæg fra søvnforsker Mikael Rasmussen og mindfulness-ekspert Chris Norre.

Inspiration og værktøjer med hjem

HR-direktør Søren Pagh Pedersen fra Danmarks største stål- og teknikgrossist Lemvigh-Mülller var en af dagens deltagere, og han fik konkrete værktøjer med hjem til sin egen organisation.

”Jeg synes, det har været en stor øjenåbner og en inspiration til, hvordan vi kan tage det ombord i Lemvigh-Mülller. Oplæggene understregede vigtigheden af at mærke efter og have god disciplin om sin søvn, og det er helt basalt for, at vi og vores medarbejdere trives privat og på arbejdet. Det var belevent og vedkommende, og jeg vil bære materialet videre ud til mine medarbejdere,” siger Søren Pagh Pedersen. 

Ifølge helt nye tal fra PFA er det tidlige efterår højsæson for stress hos danskerne, og de seneste par år har der generelt været en stigning i stresstilfældene, viser tal for PFA’s kunder.

Oplæggene understregede vigtigheden af at mærke efter og have god disciplin om sin søvn, og det er helt basalt for, at vi og vores medarbejdere trives privat og på arbejdet. Det var belevent og vedkommende, og jeg vil bære materialet videre ud til mine medarbejdere

Kundechef i PFA Britta Graugaard Sørensen har i samarbejde med kundechef Susanne Kidmose stået for arrangementet på ARoS, og hun peger netop på vigtigheden af at være opmærksom på stress i hverdagen.

”Stress er et af tidens største temaer hos virksomhederne, og med arrangementet ville vi give
virksomhedschefer, deres kolleger og medarbejdere værktøjer til at forebygge det i hverdagen. Derfor var dagens temaer knyttet op på praktiske øvelser i mindfullness med fokus på at være til stede i nuet samt en række praktiske råd om søvn, som er afgørende både for medarbejdernes trivsel og effektivitet,” siger Britta Graugaard Sørensen.

Der medvirkede både HR-direktører og administrerende direktører fra en række virksomheder, hvoraf nogle er kunder hos PFA.