Få dine penge til at yngle hos en af landets bedste investeringsforeninger

PFA Invest ligger helt i top blandt danske investeringsforeninger. Det viser en dugfrisk analyse fra det uafhængige analyseinstitut Morningstar, hvor PFA Invest opnår den højeste gennemsnitlige rating på 4,17 ud af 5 og samtidig har nogle af markedets laveste omkostninger. Læs mere og udfyld kontaktfeltet nederst på siden, hvis du har sparepenge tilovers, som du gerne vil have hjælp til at investere.

I Morningstars analyse, der blev udsendt i slutningen af marts, ses der på afkast i forhold til risiko over en længere periode, og analysen viser derfor effekten af det langsigtede, professionelle arbejde, der foretages i investeringsforeningerne. Det er derfor også stor tilfredshed med resultaterne i PFA Asset Management (PAM), som varetager investeringerne i PFA Invest.

”I PFA er det samme investeringsmotor, der skaber afkast på kundernes pensionsopsparing og på deres frie midler. Det gør, at vi kan trække på et stort team af kompetencer og investere kundernes penge effektivt og strategisk, så vi sikrer dem gode rikojusterede afkast til lave omkostninger. Det viser resultaterne også, og det er vi meget tilfredse med,” fortæller senior porteføljemanager i PAM, Ian Jacques Valsted, der er porteføljeansvarlig for en del af de investeringsafdelinger, der indgår i analysen.  
 

Kilde: Morningstar

For at indgå i undersøgelsen skal de enkelte afdelinger have eksisteret i mere end 3 år. Det er fx tilfældet med PFA’s mest populære afdelinger, Invest Balance A og B, som begge har 5 stjerner og siden lanceringerne i henholdsvis januar 2014 og oktober 2012 har et givet afkast på 29 % og 58 %.

Både i Balance A og B kombineres aktier og obligationer, mens de seks øvrige PFA investeringsafdelinger, der indgår i undersøgelsen, derimod er rene aktie- eller obligationsafdelinger.

Gode afkast med nogle af markedets laveste omkostninger

Samtidig med at skabe nogle af branchens bedste risikojusterede afkast, viser undersøgelsen også, at PFA lever op sin målsætning om at have 20 % lavere omkostninger end markedets gennemsnit. Det sker med en omkostningsprocent på 0,85 mod et markedsgennemsnit på 1,21.
 

Kilde: Morningstar

I analysen tages der ikke højde for, hvordan omkostningerne fordeler sig i forhold til andelen af aktier og obligationer i de enkelte afdelinger. Det er typisk dyrere at forvalte aktier, og derfor vil aktiebaserede afdelinger ofte være dyrere end foreninger med mange obligationsbaserede afdelinger.

Hør om mulighederne for at investere dine frie midler