PFA Invest trækker fra i toppen

Med en samlet rating på 4,5 i den seneste undersøgelse fra analyseinstituttet Morningstar har PFA Invest yderligere cementeret sin position i toppen af danske investeringsselskaber

Investering handler om at skabe gode afkast i forhold til den risiko, man tager. Og så handler det om at gøre det konsekvent og flere år i træk. Netop denne evne er årsagen til, at PFA Invest nu yderligere har cementeret sin position som den absolutte stjerne blandt danske investeringsforeninger. Det fortæller Senior Investeringsspecialist Søren Blem-Brynov om resultaterne af den seneste undersøgelse fra det uafhængige analyseinstitut, Morningstar.

 

Med den seneste måling har vi opnået et gennemsnit på 4,5 stjerner på Morningstars 1-5 skala, som måler evnen til at skabe langsigtede afkast vurderet i forhold til risikoen. Det er helt exceptionelt og skyldes bl.a., at vores afdelinger Globale Aktier og Kreditobligationer igen har fået 5 stjerner og altså ligger blandt de bedste 10 pct. i netop deres kategori,” forklarer investeringsspecialisten. 
 
Ifølge Søren Blem-Brynov hører det med til historien, at de flotte afkast er opnået samtidig med, at PFA Invest ligger helt i bund på omkostningerne, som er blandt de laveste i branchen.

Teknologi-giganter bag gode afkast i globale aktier

I PFA Asset Management er det de to seniorporteføljemanagere Erik Simoni Mortensen og Anders Rytter Bockhahn, der har det overordnede ansvar for Globale Aktier. Og de peger bl.a. på overvægten af teknologi-aktier, når de skal forklare det flotte resultat.
 
”Vi har i perioden været meget eksponeret mod de store teknologi-giganter, som fx Amazon, Google, Alibaba og Apple, som alle har klaret sig godt. Mindre godt er det gået for den traditionelle detailhandel, som bl.a. er mærket af konkurrencen fra de førnævnte selskaber, og som vi af samme grund har haft undervægtet i vores portefølje," forklarer Erik Simoni Mortensen.