PFA investerer 950 mio. kr. i Avantor

investeringsdirektør i PFA med ansvar for aktier og alternative investeringer, Henrik Nøhr Poulsen.

PFA udbygger porteføljen af alternative investeringer med en direkte investering på 950 mio. kr. i Avantor. En global aktør indenfor produktion og distribution af biofarmaceutiske og silikonebaserede produkter.

Danmarks største kommercielle pensionsselskab, PFA, har investeret 950 mio. kr. (150 mio. dollars) i det amerikanske selskab Avantor, der er global aktør indenfor produktion og distribution af biofarmaceutiske og silikonebaserede produkter til biovidenskabs-, forsknings-, og avancerede teknologiindustrier.

Avantor fusionerede tidligere i år med VWR Corporation med Avantor som det fortsættende selskab.

”Det er en attraktiv investering, som passer rigtig godt ind i vores strategiske fokus på at sikre vores kunder et godt langsigtet afkast. Avantor har en markedsledende position i markeder med højt vækstpotentiale, og har over en årrække vist en solid indtjening,” siger Henrik Nøhr Poulsen, investeringsdirektør i PFA med ansvar for aktier og alternative investeringer.

Investeringen sker sammen med Goldman Sachs og et canadisk pensionsselskab.

Alternative investeringer får stadig større betydning

Investeringen i Avantor kommer umiddelbart efter, at PFA har lavet flere opsigtsvækkende investeringer på området for alternative investeringer de seneste måneder.

Først med opkøbet i verdens største havvindmøllepark Walney Extension Offshore Wind Farm i det nordvestlige England og så med opkøbet af 10 pct. af aktierne i Nykredit. To investeringer, der alene løber op i mere end 10 mia. kr.

”Vi har fået opbygget et utroligt stærkt team inden for alternative investeringer, og nu ser vi, at de store investeringer begynder at falde på plads. Det er enormt spændende, og det viser, at PFA kan indgå i nogle store betydende handler både herhjemme og i udlandet, som kun få investorer har adgang til,” siger Henrik Nøhr Poulsen.

Der er i PFA afsat en pulje på 40 mia. kr. til investeringer i unoterede aktier, infrastruktur og kredit frem imod 2020.

For yderligere oplysninger:
Pressechef Kristian Lund Pedersen, 39 17 58 79 eller klp@pfa.dk.