PFA Brug Livet Fonden donerer 200.000 kr. til hjertesager

PFA’s velgørende fond, PFA Brug Livet Fonden, uddeler i dag 200.000 kr. til Årets Hjertesager. Fondens støtte er fordelt på fem sager:

  • Gigtramte Børns Forældreforening modtager 50.000 kr. til familiekurser
  • MusikBeRiget modtager 25.000 kr. til musikbesøg på danske hospitaler
  • OrdSkælv modtager støtte til at styrke skriveværkstedets digitale platform – anslået værdi 25.000 kr.
  • Patientforeningen Danmark modtager 50.000 kr. til forskning i aluminium i vacciner
  • WutomiAgri modtager 50.000 kr. til landbrugsuddannelse i Mozambique

Det er ottende år i træk, at fonden støtter udvalgte sager, der hjælper andre til at bruge livet. I år var 59 sager indstillet til fonden, og fondens bestyrelse har i valget af Årets Hjertesager ønsket at støtte en række konkrete projekter. Det fortæller Torben Dalby Larsen, der er formand for bestyrelsen samt adm. direktør og chefredaktør på Sjællandske Medier.

”Det er livsbekræftende at se så mange forskelligartede sager, der alle gør en forskel for at hjælpe andre. Derfor har valget af Årets Hjertesager ikke været nemt, og vi har valgt at afspejle mangfoldigheden i de sager, der nu får støtte. De spænder bredt. Lige fra forskning i vacciner, som mange kan få behov for og landbrugsudvikling i Afrika. Til et skriveværksted for sårbare sjæle og aktiviteter for børn og familier, der er ramt af sygdom. Vi glæder os til at følge projekterne og hjælpe med at skabe opmærksomhed om dem.”

Ekstra anerkendelse

En af Årets Hjertesager er MusikBeRiget, som med levende musik skaber glæde og pusterum for indlagte børn og voksne på de danske hospitaler. Violinist og stifter af projektet Lisbeth Sagen siger om kåringen:

”Det er overvældende og fantastisk. Det at spille på hver enkelt afdeling er for os musikere en smuk og berigende oplevelse, som vi deler med patienterne og deres pårørende. At få en ekstra anerkendelse som denne fra nogen uden for hospitalet betyder bare så meget, og jeg synes, det viser, at der er en bredere opfattelse af, at musikken kan bringe unikke oplevelser til de indlagte.”

En anden af Årets Hjertesager er Patientforeningen Danmark, der samler ind til et forskningsprojekt om eventuelle skader af aluminium i vacciner. Formand for foreningen Anette Ulstrup siger om støtten:

”Jeg er simpelthen så glad for den her donation. Den betyder meget for os, fordi der er brug for at blive forsket grundigt i det her emne for patienterne. Og det skal være på patienternes præmisser, så der er vi afhængige af donationer, der er uafhængige af industrien.”

Fakta om PFA Brug Livet Fonden

  • Fonden blev etableret i 2009 med en fondskapital på 3 mio. kr. Dens formål er at støtte ildsjæle, der hjælper andre til at bruge livet.
  • Fonden uddeler i år 200.000 kr. til hjertesager
  • Der blev i år indstillet 59 sager til fonden via hjemmesiden pfabruglivetfonden.dk
  • Alle har på hjemmesiden haft mulighed for at stemme på deres favorit, og fondens bestyrelse har udpeget årets støttemodtagere blandt de 15 sager, der fik flest stemmer fra brugerne. Det blev givet over 27.000 stemmer.
  • Bestyrelsen består af adm. direktør og chefredaktør Torben Dalby Larsen, Sjællandske Medier A/S (formand), professor og billedhugger Bjørn Nørgaard, Group CEO Allan Polack, PFA og formand Lone Engberg Thomsen, Teknisk Landsforbund.

For yderligere oplysninger kontakt: Pressekonsulent Martin Olsen, +45 30 53 17 67, mol@pfa.dk