PFA og Topdanmark køber firestjernet hotel i Carlsberg Byen

Illustration: Cadwalk

PFA og Topdanmark går nu sammen og køber et eksklusivt hotel for en samlet sum af et trecifret millionbeløb. Begge parter er i forvejen medejere i udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S

Udover det eksklusive boutique hotel på 10.455 m2, der skal drives af Brøchner Hotels, er der også restaurant, retail, spa og cafearealer i de i alt tre ejendomme på samlet 14287 m2, som indgår i handlen med Carlsberg Byen P/S.

Ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn er glad for, at PFA nu yderligere styrker sit engagement i Carlsberg Byen.

”PFA’s ejendomsinvesteringer orienterer sig mod de megatrends, vi ser i samfundet nu og i de kommende år. Økonomi og forbrug - herunder muligheden for at forkæle sig selv med et hotelophold i en storby - er en af de trends, der er yderligere potentiale i. Særligt i et nyt og levende område som Carlsberg Byen. Det er en investering i lavrisikoklassen i forhold til andet sammenligneligt byggeri, men stadig med udsigt til stabile afkast, og vi ser frem til samarbejdet om ejerskabet med Topdanmark,” siger Michael Bruhn.

Han tilføjer, at investeringen også er en del af arbejdet med at re-balancere PFA’s danske erhvervsejendomsportefølje samt et øget fokus på de mindre og eksklusive boutique hoteller, som har klaret sig særligt godt de senere år.

Første hotel i bydelen

Efterspørgslen efter hotelværelser og belægningen på disse har været stigende i København de senere år. Siden 2009 er antallet af overnatninger eksempelvis steget med næsten 60 pct., og der ventes fortsat fremgang de kommende år. Derfor vurderer PFA og Topdanmark, at det er en yderst attraktiv investering, der vil komme kunderne til gavn samt fastholde den positive udvikling i det relativt nye byområde i København. Hotellet er det første hotel i Carlsberg Byen.

"I det mix af investeringer, Topdanmark foretager for at vores pensionskunder kan få et stabilt og konkurrencedygtigt afkast, indgår også kvalitetsbyggeri med god beliggenhed i de større byer. Vi har, ligesom PFA, været med i udviklingen af Carlsberg Byen fra starten, og ser frem til at investeringen i det kommende hotel bliver til gavn for den nye bydel, for brugerne af hotellet og vores pensionskunder," siger udviklingschef i Topdanmark Ejendom, Thomas Junker Guldborg.

Også hos sælgeren, Carlsberg Byen P/S, er der tilfredshed med handlen med de to købere, der selv har spillet en væsentlig rolle i den foreløbige udvikling af området.

”Der var flere interesserede købere til hotellet, men PFA og Topdanmark har været med fra Carlsberg Byens opstart og støtter fuldt ud op om den strategi, der er for områdets udvikling med fokus på byliv og integrering af de mange historiske bygninger. På den baggrund er vi meget tilfredse med handlen og ser frem til, at Brøchner Hotels åbner Hotel Ottilia i begyndelsen af 2019,” siger adm. direktør i Carlsberg Byen, Jens Nyhus.

Investeringen omfatter de for bydelen historiske bygninger ’Lagerkælder 3’ på Bryggerens Plads 7, ’Maltmagasinet’ på Bryggerens Plads 3 og det tilstødende ’Hammershus’. Alle beliggende i 1799 København V. Den kommende ombygning foretages inden for rammerne af, at to af bygningerne er fredede. Køberne overtager ejendommene ved udgangen af året.
 

Fakta:

  • Det samlede antal hotelværelser i det kommende hotel kommer op på 155, heraf 15 suiter. Det firestjernede hotel afleveres nøglefærdigt til køberne. Alle værelser bliver indrettet som dobbeltværelser på i udgangspunktet 25 m2 hver. Suiterne vil være op til 85 m2.  
  • Carlsberg Byen P/S, der siden 2012 har ejet den historiske byggegrund mellem Vesterbro, Frederiksberg og Valby, ejes af PFA (30 pct.), Carlsberg (25 pct.), Topdanmark og PenSam (begge har ejerandele på 22,5 pct.).
  • Carlsberg Byen ventes at være fuldt udviklet i 2024. Masterplanen for bydelen er at skabe 25 byrum og en ramme for et varieret og levende byliv - både inden og udenfor bygningerne - som skal indeholde et mix af boliger, butikker, cafeer, kontorer, uddannelses- og kulturelle institutioner, alt sammen etableret i en grøn og bæredygtig bydel.
  • Investeringen foretages som en direkte investering og indgås som en joint venture mellem PFA og Topdanmark.
  • Rådgivere: Rambøll er teknisk rådgiver, mens Newsec/Datea er rådgiver på driften. Derudover er Horten Advokater juridisk rådgiver.
  • De tre bygninger gennemgår en totalrenovering med stor respekt for ejendommenes eksisterende kvaliteter, hvilket også følger af, at to af ejendommene er fredet.