PFA investerer i ’high street retail’ i centrum af Madrid

Foto: Thor Equities

Som et led i investeringsstrategien med mere fokus på direkte ejendomsinvesteringer i udlandet har PFA investeret et millionbeløb i en efterspurgt ejendom i den spanske hovedstad

PFA meldte i foråret ud, at pensionsselskabet frem mod 2022 vil øge andelen af udenlandske ejendomsinvesteringer markant, og strategien er bl.a. blevet eksekveret med en rekordstor ejendomsinvestering på godt 6,6 mia. kr. i tyske boliger offentliggjort i august.

Som et videre led i denne strategi er der investeret et trecifret millionbeløb i en ejendom beliggende på det centrale Gran Via 30, som er en af de største butiksgader i Madrid, hvor flere store internationale brands er beliggende.  

Det understøtter PFA’s ejendomsstrategi om endnu flere direkte investeringer, og denne type ejendom midt i en international metropol er altid attraktiv, forklarer ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn.

”Der er meget spændende ejendom med et miks af anvendelse, der bl.a. spiller ind i de internationale megatrends såsom urbanisering. Der er rigtig gode muligheder for yderligere optimering af ejendommen, og vi venter at få et godt afkast til vores kunder igennem realisering af potentialet. Investeringen giver os samtidig erfaring fra et ejendomsmarked i vækst,” siger Michael Bruhn.  

Re-positionering og optimering

Ejendommen, som PFA har købt i partnerskab med Thor Equities, anvendes i dag til butikker i stuen, 1. salen og kælderen, mens de ni øverste etager nu skal re-positioneres. Arealet er på ca. 4.800 m2.

Den kommende re-positionering bidrager til at gøre bygningen endnu mere attraktiv, og sammen med gaden Gran Vias generelle forbedring over de næste par år er der en forventning om stigninger i ejendomsværdien. Blandt andet af den grund påpeger Michael Bruhn, at det er det rigtige tidspunkt for PFA at slå til.

Han peger samtidig på, at der er tale om en såkaldt opportunistisk investering, der for en ejendomsinvestering har en lidt højere risiko, men også et tilsvarende højere forventet afkast.

”Vi har en portefølje af ejendomsinvesteringer i forskellige risikoklasser. Denne investering passer godt ind i vores samlede balance, hvor vi har fokus på at skabe bedst muligt afkast til vores kunder gennem solide investeringer i både danske og udenlandske ejendomme. Vi har allerede en stor dansk ejendomsportefølje, og derfor vil vi de kommende år kigge mod udlandet, hvor væksten i vores ejendomsinvesteringer vil ske som et supplement til vores eksisterende portefølje af gode danske ejendomme,” siger PFA’s ejendomsdirektør.