PFA investerer 3,4 mia. kr. i ejendomme i Frankrig

PFA foretager nu sine første direkte ejendomsinvesteringer i Frankrig med investeringer i en historisk kontor- og boligejendom, i servicerede seniorboliger samt i logistikejendomme. Investeringerne er på i alt ca. 3,4 mia. kr.

PFA investerer nu for første gang direkte i ejendomme i Frankrig. Det sker med tre investeringer på i alt ca. 3,4 mia. kr., som samtidig er en central udbygning af PFA’s investeringer i udenlandske ejendomme.

”En del af vores investeringsstrategi er at øge vores ejendomsinvesteringer uden for Danmark. Og som led i den strategi har det været naturligt at kigge mod investeringer i Frankrig, som er blandt Europas største og ledende økonomier. Her passer de tre investeringer perfekt ind, og med dem er vores portefølje af udenlandske ejendomsinvesteringer nu oppe på ca. 35 mia. kr.,” siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

Konkret investerer PFA i en historisk kontor- og boligejendom i centrum af Paris, i servicerede seniorboliger på tværs af Frankrig samt i logistikejendomme i veletablerede franske logistikområder.

”Investeringerne i Frankrig har alle fokus på megatrends. F.eks. bidrager investeringen i seniorboliger til at imødekomme det voksende behov for servicerede seniorfaciliteter, der følger af en aldrende fransk befolkning. Samlet er der tale om tre solide og langtidsholdbare investeringer, der skal bidrage positivt til afkastet på kundernes pensionsopsparinger,” siger Michael Bruhn.

Kontor- og boligejendom i Paris

PFA investerer knap 1,9 mia. kr. i den klassiske ejendom Square d’Orleans i Paris. Ejendommen ligger centralt i den franske hovedstad, hvor der er et begrænset udbud og en høj efterspørgsel efter både kontorer og boliger. Ejendommen er på ca. 13.700 m² fordelt på ca. 5.500 m² bolig og ca. 8.200m² kontor. Ejendommen renoveres og ombygges henover en længere periode og omdannes således til en moderne og inspirerende co-working/co-living ejendom.

Servicerede seniorboliger på tværs af Frankrig

PFA investerer ca. 750 mio. kr. i et separat mandat inden for servicerede seniorboliger, hvor det forventes at opnå en portefølje på ca. 1.300 seniorboliger fordelt på 10-15 ejendomme på tværs af Frankrig. Der investeres løbende i seniorboligejendomme, som enten er opførte og skal udvikles eller leveres færdigbygget. Alle ejendommene udlejes til en professional operatør, som leverer en række services. Boligerne er målrettet gruppen af såkaldt uafhængige seniorer.

Baggrunden er, at antallet af ældre over 75 år er kraftigt stigende i Frankrig, hvor særligt antallet af uafhængige seniorer vokser betydeligt.

Logistikejendomme i veletablerede franske logistikområder

Logistiksektoren i Frankrig forventes at opleve fortsat vækst med øget efterspørgsel, hvilket bl.a. understøttes af stigende e-handel. Derudover er det franske logistikmarked præget af et begrænset udbud af især moderne og effektive logistikejendomme.

I den forbindelse investerer PFA ca. 750 mio. kr. i et separat mandat inden for logistikejendomme i Frankrig. Der investeres løbende i logistikejendomme, som enten er opførte og skal udvikles eller leveres færdigbygget. Rent geografisk er der fokus på logistikejendomme beliggende nær bycentrum, havne og lufthavne i veletablerede franske logistikområder og byer som eksempelvis Bordeaux, Lyon, Lille og Paris.

For yderligere information kontakt ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn på tlf.: 2428 4630.