PFA bygger nyt kontorhus i Odense med guldstandard i bæredygtighed

Til maj påbegynder PFA det andet af to store kontorejendomme i det sydøstlige Odense. Huset bliver på godt 5500 m2 og vil med Fynsk Erhverv som ankerlejer være målrettet mod mindre virksomheder og organisationer. Det sker samtidig med yderligere to udlejninger til henholdsvis Fynsk Erhverv og Totalbanken.

PFA fortsætter sit indtog på det odenseanske kontormarked. I 2022 vil det summe af aktivitet fra de mange mindre virksomheder og organisationer, som får til huse i PFA’s kommende flerbruger kontorejendomme i Cortex Park.

”Fra PFA’s side er vi meget begejstret for fortsat at kunne bidrage til udviklingen af Odense og skabe nogle gode rammer for det lokale erhvervsliv. Med udlejningerne til Totalbanken og Fynsk Erhverv har yderligere to virksomheder med hver mere end 100 års lokal forankring valgt at bo i nye moderne kontorlokaler i Cortex Park – det er vi enormt glade for, da det bekræfter vores tro på ejendommenes og områdets kvaliteter,” siger Mikael Arne Fogemann, Executive Director, Nordic Real Estate i PFA.

Begge PFA-kontorhuse i Cortex Park bliver bæredygtighedscertificeret med DGNB-guld, som betyder et højt niveau inden for bæredygtighed, økonomi og sociale forhold. Samlet set har PFA investeret 400 millioner kroner i Cortex Park. Cortex Park II er tegnet af Jesper Thyge Brøgger og Archidea Arkitekter.

Henvender sig til mange typer virksomheder

Ejendommene, som bygges af den lokale entreprenør H. Skjøde Knudsen, henvender det sig til forskellige typer af erhvervslejere som ønsker at dele faciliteter med hinanden, herunder parkering i kælder, samt møde- og spisefaciliter. Med de seneste udlejninger tæller lejerne både advokater, revisorer, bank og organisationer.

”Vi har gennem de seneste år haft en høj vækst i Odense, og jeg forventer, at denne vækst fortsætter og kan forstærkes via vores nye, flotte kontorfaciliteter i Cortex Park. Så snart det er muligt, flytter vi ind med ca. 30 medarbejdere. Der er tale om vores filial i Odense C, som er vokset ud af de eksisterende rammer i Lille Gråbrødrestræde og om vores ErhvervsCenter, som i dag er placeret i bankens hovedkontor i Aarup. På erhvervsområdet betyder flytningen, at vi kommer tættere på vores vækstmarked og på vores mange samarbejdspartnere. Jeg glæder mig til at tage de nye kontorfaciliteter i brug, og jeg er overbevist om, at de – sammen med vores vækstfilial i Tarup - vil bidrage til at gøre Totalbanken endnu mere synlig i Odense”, siger Ivan Sløk, bankdirektør i Totalbanken og kommende lejer.

De to bygninger repræsenterer to forskellige tilbud til lejerne, hvor forskellen er graden af service og dermed også prisniveau. Det store kontorhus er med både bemandet reception og fælles personalerestaurant, hvor det lille hus er med færre fællesfaciliteter. Lejemålene er velegnede til virksomheder fra 20 medarbejder og opefter og fordelen er, at lejerne kan tilpasse deres lejemål i takt med at virksomhederne udvikler sig.

Fynsk Erhverv vil skabe et dynamisk og levende miljø

Fynsk Erhverv vil stå for den daglige drift af kontorhuset og får en central rolle i forhold til at skabe et dynamisk og levende miljø for de virksomheder, der flytter ind her. 

”Alle vil blive taget godt imod, idet vi åbner vores reception for alle gæster med ærinde i huset. Vi vil også tilbyde virksomheder at leje enkelte arbejdspladser i en særlig co-working-zone.  På den måde bliver netop dette kontorfællesskab i Cortex Business Park interessant for alle virksomheder, uanset størrelse og behov,” Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv.

Det er Fynsk Erhvervs mål er at få skabt et stærkt netværksmiljø, hvor det er helt naturligt at dele viden og kontakter på tværs af virksomhederne og herigennem få et hus, der summer er liv og forretning.

”Vi vil bl.a. facilitere events og andre tiltag, der kan understøtte et stærkt, bæredygtigt fællesskab og partnerskab i sin bedste version,” siger Jytte Reinholdt.

For yderligere information

Mikael Fogemann, chef for Danske Ejendomme i PFA, på tlf.: 3017 3901
 

Fakta om byggeriet

• Totalbanken netop har indgået lejekontrakt på 1.200 kvm fordelt på to etager i det store kontorhus.
• Fynsk Erhverv har indgået lejekontrakt på 490 m2 i stueplan i det lille kontorhus.
• Cortex Park bliver opført af H. Skjøde Knudsen A/S for bygherren PFA Ejendomme.
• Bygningerne er på hhv. 11.500 m2 og 5.500 m2 og forventes klar til indflytning første kvartal 2022 og tredje kvartal 2022.
• Stueetagen rummer fællesfaciliteter i form af møde-, køkken- og kantinefaciliteter.
• Parkeringskælder med omklædningsfaciliteter.
• Optimalt indeklima med individuel klimastyring til de enkelte arbejdsområder.
• Hele byggeriet opføres efter bæredygtighedsstandarden DGNB Guld.