PFA investerer ca. en halv mia. kr. i logistikejendom i New York

For et beløb på ca. en halv mia. kr. investerer PFA nu i en logistikejendom i New York, der opføres i det kommende år. PFA vil fremover skrue yderligere op for fokusset på udenlandske ejendomsinvesteringer med internationale samarbejdspartnere.

PFA udbygger nu porteføljen af udenlandske ejendomsinvesteringer med en markant logistikinvestering i USA. Der er tale om en investering på ca. en halv mia. kr. i en velbeliggende logistikejendom, som opføres i det kommende år i Brooklyn lige syd for Manhattan i New York, og som lejes ud på en 15-årig aftale til Amazon.

”En vigtig del af vores investeringsstrategi for 2021 er fortsat at udbygge vores udenlandske ejendomsinvesteringer og herunder i USA med fokus på sektorer drevet af internationale megatrends som logistik og onlinehandel. Og her passer denne investering perfekt ind. Med investeringen kan vi få yderligere eksponering til den betydelig vækst i onlinehandel, som corona-krisen har accelereret markant, og som har skabt kraftigt stigende efterspørgsel efter moderne velbeliggende logistikfaciliteter generelt og ikke mindst i New York. Derfor forventer vi også, at investeringen vil give attraktive afkast til vores kunder,” siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

Fantastisk beliggenhed

Den kommende ejendom i Brooklyn bliver en såkaldt ”last-mile”-logistikejendom, hvilket betyder, at ejendommen bliver det sidste led i Amazons distributionskæde. Det vil være her, at de mindre biler henter pakkerne og kører dem ud til modtageren. Det estimeres, at der indenfor 8 km fra den kommende ejendom bor ca. 2,5 mio. indbyggere, og indenfor 16 km bor mere end 6 mio. indbyggere. 

”Ejendommen opføres på en fantastisk beliggenhed på havnefronten i Brooklyn tæt på både by og infrastruktur, hvilket gør den særligt egnet til last-mile logistik og effektiv dag-til-dag-levering i New York City. Der er tale om en sjælden mulighed for at udvikle et topmoderne logistikanlæg i et område i vækst og med en solid lejer i Amazon på en lang lejekontrakt,” siger Henrik Nøhr Poulsen, Executive Director - International Real Estate, PFA. 

PFA’s investering sker i samarbejde med Thor Equities, som er manager og co-investor på investeringen, og som PFA har samarbejdet med om tidligere investeringer i USA - bl.a. kontorer og laboratorier inden for life science i New Jersey.

PFA har netop indgået aftale med Thor Equities om en såkaldt mandatinvestering med et samlet investeringstilsagn på op til ca. 1,2 mia. kr. målrettet logistikejendomme i USA, hvor investeringen i Brooklyn er den første investering inden for det mandat.

”Sammen med Thor Equities har vi de seneste år gennemført flere succesfulde investeringer i USA, der har bidraget positivt til udviklingen af ejendomsporteføljen. Og de gode erfaringer med Thor Equities og andre samarbejdspartnere om den type investeringer har givet mod på mere. Derfor vil vi fremadrettet øge fokus på mandatinvesteringer internationalt med samarbejdspartnere, som vi har gode erfaringer med fra tidligere investeringer, og hvorved vi har mulighed for at investere mere direkte end via fondsinvesteringer,” siger Michael Bruhn.

Opførelsen af ejendommen i Brooklyn er påbegyndt i 1. kvartal i år, og den forventes færdigudviklet i foråret 2022, hvorefter Amazon flytter ind.

Fakta om investeringen:

  • PFA investerer ca. en halv mia. kr. i en kommende logistikejendom i Brooklyn i USA. PFA ejer 95 pct. af ejendommen, og Thor Equities 5 pct.
  • Der er indgået en 15-årig lejekontrakt med Amazon.com Services LLC med en lejegaranti fra Amazon.com Inc.
  • Thor Equities er manager og co-investor.
  • Ejendommen udvikles med entreprenøren March
  • Ejendommen bygges efter moderne specifikationskrav til last-mile logistik og dækker i alt et areal på ca. 14.000 m2, som bygges, således at taget kan bære parkeringspladser til vare- og lastvogne.
  • Konstruktion er påbegyndt i 1. kvartal 2021 og forventes færdigudviklet i foråret 2022, hvorefter Amazon ventes at flytte ind.