Tre gode råd til at beskytte pensionsopsparingen, når inflationen raser

Den høje inflation, vi oplever lige nu, gør desværre ikke noget godt - hverken for din privatøkonomi her og nu, eller for din pensionsopsparing. PFA’s privatøkonom Camilla Schjølin Poulsen giver her tre gode råd til, hvad du kan gøre for at polstre din opsparing, når inflationen raser.

Som du kan se i filmen, er der særligt tre ting, du bør være opmærksom på lige nu:

  1. Det første er, at særligt værdien af dine kontanter falder i værdi, og derfor bør du ikke have mere stående kontant end højst nødvendigt. Det er fint at have penge stående kontant til uforudsete ting, fx en buffer på 1-2 nettomånedslønninger, samt de penge, som du ved skal bruges indenfor de næste tre år. Men alt udover det kan du med fordel investere.
     
  2. Dernæst er det godt at holde fast i de investeringer, du har gjort som pensionsopsparer – også selvom markederne er mere følsomme i denne tid. Hvis du bliver i tvivl, om du har valgt den rette risiko, kan du nemt tjekke det ved at tage investeringsguiden på mitpfa.dk.
     
  3. Og endelig - hvis du har likviditeten til det - kan det være godt at sætte lidt ekstra af til den månedlige pensionsopsparing. Selv små beløb kan nemlig gøre en stor forskel over tid og betyde, at du fastholder din økonomiske frihed senere i livet.

 I PFA står vi klar til at guide dig – og du kan med fordel starte på mitpfa.dk